blog 3
Deca su prirodno radoznala i vole da se igraju napolju. Igra u prirodi pruža deci mogućnost da istraže svet oko sebe, razviju svoje motoričke veštine i steknu samopouzdanje. Kako je Ozone Residence okružen prirodom i šumom, predlažemo našim stanarima da iskoriste te benefite kroz 3 zanimljive dečije igre u prirodi:

Prva ideja je „Sakriveno blago“ – ova igra podrazumeva sakrivanje predmeta u prirodi, a deca ih moraju pronaći koristeći mapu ili tragove koje su ostavili organizatori igre. Ovo je sjajan način da se deca upoznaju sa prirodom i razviju svoju orijentaciju, a učestvovanje je neizmerno zanimljivo!

Druga ideja je „Istraživačka šetnja“ – organizatori igre mogu napraviti listu stvari koje treba pronaći tokom šetnje, kao što su određene biljke ili životinje. Deca će biti motivisana da istraže okolinu kako bi pronašla sve stavke na listi i ujedno će proširiti svoje znanje o biljkama i životinjama.

Treća ideja je „Graditelji kućica“ – deca mogu koristiti materijale iz prirode, poput grančica i lišća, kako bi napravili svoju kućicu u šumi ili parku. Ovo će im pomoći da razviju kreativnost i timski rad, snalažljivost i upornost.

Ove igre su vrlo zanimljive i za same organizatore koji mogu naučiti nešto novo i provesti kvalitetno vreme sa svojim mališanima. A, najbolje od svega je to što vam je sve ovo dostupno na samo par koraka od vašeg doma. Ozone Residence vam pruža privilegiju da vaša deca odrastaju uz igru u prirodi, udišu čist vazduh i uživaju u čarima slobode. Zajedničke igre ulepšaće i vaš dan jer, ne zaboravite, vreme provedeno u prirodi, sa svojim najdražima, nema cenu.